top of page

 

TEKULTUREN'S TEER

Vi erbjuder klassiska och unika teupplevelser från hela världen. 

ÖVRIGA TEER

Image by Alice Pasqual

SVART TE

Earl%252520Grey_edited_edited_edited.jpg

Svart te får sin karakteristiska färg och smak genom att det efter plockningen oxideras. Kina, Indien, Sri Lanka och Kenya är de största producenterna av svart te. Svart te som inte är smaksatt får oftast namn efter den region det härstammar ifrån.

GRÖNT TE

Green%252520Tea_edited_edited_edited.jpg

Grönt te har alltid spelat en dominerade roll i Asien och framförallt Kina. Vid tillverkning av grönt te hettas tebladen upp direkt efter plockning, genom detta avbryts oxideringen av teet och teet förblir grönt. Tillverkningssättet gör att tebladen bibehåller mycket av dess nyttiga ämnen som naturligt förekommer i bladen.

VITT TE

Chamomile%2520Tea_edited_edited.jpg

Vitt te är det mest känsliga av alla teer. Det uppskattas för sin subtilitet, komplexitet och naturliga sötma. När man producerar vitt te använder man de yttersta skotten på te plantan. Tebladen bearbetas minimalt, vilket gör att tebladen bibehåller dess nyttiga ämnen som naturligt förekommer i bladen.

ROOIBOS

rooibos.jpg

Rooibos framställs av de finaste bladen från en speciell ärtväxt, som bara finns i Sydafrika i ett område utanför Kapstaden. Rooibos är helt fritt från koffein/tein samt rikt på mineraler och antioxidanter. Smaken är naturligt söt, fruktig och mild.

bottom of page